Kokkene tester ut matretter av råvarene i verdensklasse. Foto: Annabell Pfluger
22 lokalmatprodusenter og reiselivsaktøre skal delta på stand til region Fjord i den Norske Paviljongen, derav 6 fra Rogaland.
Det forventes rundt 1900 utstillere fra 72 land og om lag 400 000 besøkende på Messen Internationale Grüne Woche i Berlin.
I den Norske Paviljongen representerer utenom restauranten to regioner Norge: i år er det region Nord og Fjord. På standen til regionene vises det fram de beste råvarene og deltakerne forteller om Norge som reisedestinasjon. Norge er et populært reisemål for tyskerne, men heller ukjent for mat- og drikkeopplevelser og formidling av mat og drikkekultur står sentralt. Deltakerne fra Rogaland er: Jerseymeieriet, Skeie Gård, Topp Sopp, Sandalen gård, Ryfylke gardsysteri, Smaken av Ryfylke
Messedeltakingen er et stort prosjekt i regi av Landbruks- og matdepartementet. Den nasjonale prosjektledelsen ligger hos Innovasjon Norge. Det store målet for innsatsen er å bygge Norge som en sterk mat- og reiselivsnasjon. Arrangementet i Berlin styrker omdømme til norsk landbruk og norsk mat og drikke, og deltakerne får muligheten til å samarbeide tvers av fylkene. Prosjektledelsen regionalt ligger hos Statsforvalterne og fylkeskommunene i Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland, samt Matarena.